Rygning og huden

Author picture

Alle og enhver ved at det er dårligt på rigtigt mange måder, at ryge. Jeg tror også at de fleste godt ved at rygning er skidt for huden, at det ælder huden hurtigere, og at man oftest kan se på folks hud, at de er rygere. Det behøver du ikke mig til at fortælle dig, og jeg skal heller ikke være din løftede pegefinger, og jeg ryger også selv cigaretter on and of. Jeg vil heller ikke skrive side op og ned om hvordan rygning ødelægger huden, den info kan du finde mange steder hvis det har din interesse.

Jeg synes at min opgave i langt større grad, vil være at fortælle dig hvad du kan gøre for at optimere din hud hvis du er ryger. 

  • First of all, som ryger springer du aldrig dine rutiner over, du bruger rens, tonic, øjencreme, serum og creme hver eneste morgen og aften. Du besøger en kosmetolog for at blive dybderenset i ny og næ, og du benytter professionelle produkter af høj kvalitet. Sorry, men her er den billige fra supermarkedet altså ikke god nok! 
  • C Vitamin er din bedste ven hvis du ryger og alligevel gerne vil forsøge at holde din hud pæn. Indtag C Vitamin som kosttilskud, tag jævnligt en kur af C Vitamin som brusetablet, og brug produkter med højt indhold af C Vitaminet.
  • Frugtsyreprodukter er super gode til at udskyde ældningstegn fra rygning.
  • Antioxidantprodukter kan hjælpe med at fange de skadelige frie radikaler der findes i cigaretrøg og stofferne i tobakken. Spis ligeledes madvarer med højt indhold af antioxidanter.
  • Lær nogle massageteknikker på internettet eller bed din hudterapeut vise dig et par tricks. Brug et par minutter hver morgen på at massere din hud for at optimere blodgennemstrømningen.
  • Få lavet IPL behandlinger et par gange om året i vinterhalvåret. Det vil styrke din hud, genopbygge den og udskyde ældningstegn.
  • Er skaden sket og bærer din hud præg af mange års rygning, kan du overveje at få lavet en laser behandling. Du skal dog være opmærksom på at selve ældningsprocessen først får et normalt tempo den dag du holder med cigaretterne.