Må du blande produktbrands?

Author picture

Den uvidende siger; Du kan sagtens blande alle produktbrands uden problemer!

Sælgeren siger; Du må aldrig blande produktbrands, men kun bruge én serie fra samme mærke af gangen!

 

Den kloge (mig ) siger; Du kan blande nogle ting, og du skal lade være med at blande andre ting!

 

Det kræver en hel del erfaring og research at finde ud af hvad der kan fungere sammen, og hvad der ikke kan. Du kan sagtens lære dette, men det vil tage tid, og det kan koste din hud og din pung dyrt i lærepenge.

 

Som tommelfingerregel kan du for at være på den sikre side, blande de produkter, altså fra forskellige mærker, der ikke skal ligge i lag på din hud. Det vil sige at din rens, øjencreme, peelinger og masker behøver ikke nødvendigvis at være fra samme mærke.

Derimod er det en god ide at bruge tonic, serum og creme, som jo skal ligge i lag på din hud, fra samme produktserie.

Det har med to ting at gøre

  • Produkter fra samme mærke er ofte skabt til at hjælpe hinanden i form af transportsystemer der hjælper produkterne ned i huden, og molekyler der griber fast i hinanden og dermed binder sig bedre til hinanden og til huden.
  • Alle produktbrands har forskellige måder at opbygge deres serier på, og benytter meget forskellige aktive ingredienser. Hvis man bruger produkter der skal ligge i lag ovenpå hinanden fra forskellige brands, kan ingredienser ’komme op at slås’ og modarbejde hinanden. Det kan føre til at alle produkterne bliver inaktive, og i værste fald skabe en negativ kemisk proces, der kan give en uheldig reaktion på huden som rødme, tørhed eller bumser.

-Ergo, bland du blot de ting der skal vaskes af igen, men brug de tre produkter der skal forblive på huden, fra samme brand. Så er du sikret, men kan samtid frit vælge forskellige ting og brands som DU godt kan lide.